TopX Geo-ICT

ICT-er Paul Meems is gespecialiseerd in Geo-ICT en geografische informatiesystemen (GIS), hij is de initiatiefnemer van TopX-Geo-ICT.

Vanuit TopX Geo-ICT bieden we onze expertise en diensten aan op gebied van Geo-informatiesystemen. Hierbij richten we ons op Open Source oplossingen als Mapwindow GIS, QGis, Leaflet, Openlayers, maar ook Closed Source toepassingen als Esri, GS Surfer.

Korte introductie GIS

GIS staat voor Geografisch Informatiesysteem. Een GIS is een applicatie waarmee ruimtelijke gegevens over geografische objecten kunnen worden opgeslagen, beheerd, bewerkt, geanalyseerd, geïntegreerd en gepresenteerd. Mogelijke voorbeelden van geografische objecten zijn: gebouwen, steden, rivieren of landen.

Door het analyseren van geografische data is het mogelijk om ingewikkelde vraagstukken op te lossen, welke betrekking kunnen hebben op een groot gebied. GIS is eigenlijk een soort elektronische versie van een atlas en kan worden ingezet door allerlei personen, bedrijven en overheden.

TopX Geo-ICT ondersteunt al jaren de ontwikkelingen van MapWindow GIS en MapWinGIS. Meer informatie over deze projecten is te vinden op GitHub.

Alle initiatieven